Abstracte rivieroever

Agenda

30 oktober 2022 Giovanna d'Arco

Samen met het Utrechts Operakoor en het Voorburgs Operakoor en professionele solisten presenteren we de concertante uitvoering van Verdi's opera Giovanna d' Arco.

De muzikale begeleiding is in handen van het Utrechtsch Studenten Concert. Zij zijn reeds jaren vaste partner van het Utrechts Operakoor. De koor- en orkestdirectie is in handen van Ardjoena Soerjadi.

De concertante uitvoering wordt geïllustreerd met het beeldverhaal van Giovanna d’Arco. Ontwerp en productie: Rob Keus van het Utrechts Operakoor.

De leidraad in het verhaal van deze opera, net als in veel andere opera's van Verdi die politiek altijd zeer geëngageerd was, is de onafhankelijkheid van een volk en het verlangen naar die onafhankelijkheid. Het verzet van de Fransen tegen de Engelse overheersing werd hier als symbool gebruikt voor het Italiaanse verzet tegen de Oostenrijkse overheersing.
Jeanne d' Arc is in Frankrijk een politiek symbool sinds Napoleon en werd gebruikt door verschillende groeperingen. Zo benadrukte links haar eenvoudige komaf, de vroegere conservatieven roemden haar nationalisme.

Synopsis
De kroonprins staat op het punt zich aan de Engelsen over te geven. In een droom ontmoet hij Jeanne die het eind van de Franse problemen voorspelt.
De verschijning van Jeanne wijzigt het verloop van de oorlog en de Engelsen zijn een nederlaag nabij. De vader van Jeanne denkt dat ze in de greep is van de duivel en ziet het als zijn plicht om Jeanne uit te leveren aan de Engelsen.
Jeanne wordt verliefd op de kroonprins Charles. De vader voert haar weg in de hoop dat de brandstapel haar onsterfelijke ziel kan redden.
Jeanne wordt uiteindelijk gevangen genomen door de Engelsen. Ze doet afstand van haar aardse liefde. De vader beseft zijn vreselijke fout. Hij weet haar te bevrijden en de Fransen worden door Jeanne geleid tot de overwinning op het slagveld. Dodelijk gewond wordt Jeanne naar het kamp gebracht, waar zij overlijdt.

Plaats: Tivolivredenburg
Tijd: 15:00 uur
Kaarten: € 35,00 p.p. (jonger dan 18 jaar en U-pas: € 10,00). De kaartverkoop zal plaatsvinden via TivoliVredenburg of via de contactpagina.

16 december 2022 Kerstconcert

Samen met het Operakoor Euphonia presenteren we het Kerstconcert 2022.

Abstracte rivieroever

Repetities

Elke maandagavond van 19.45 tot 22.15

Locatie

Correspondentie

ANBI

Ropera aan de Maas heeft een ANBI-status
lees hier meer
Auteursrecht © 2023 ROPERA - Opera aan de Maas
ontwerp & ontwikkeling Studio Cas de Rooij